Cați pași trebuie să facem zilnic pentru a ne menține sănătoși


Au apărut noi cercetări în ceea ce privește numărul de pași pe care ar trebui să îi facem zilnic pentru a ne menține o stare de sănătate bună.

Sursă foto: Shutterstock

În ultimii ani, experții în sănătate au îndemnat constant populația lumii să facă mișcare în fiecare zi, adică binecunoscuții 10.000 de pași zilnici recomandați pentru diminuarea riscului de deces prematur sau dezvoltare a diferitelor afecțiuni.

Oamenii de știință au continuat să studieze importanța mersului zilnic pe jos și au ajuns la noi concluzii în ceea ce privește numărul de pași recomandat în fiecare zi.

Cel mai nou studiu a fost realizat de experți de la Universitatea din Massachusetts și a monitorizat un grup de peste 2.000 de bărbați și femei de vârstă mijlocie din patru state americane diferite. Cei incluși în studiu au purtat accelerometre care monitorizează numărul de pași făcuți zilnic și intensitatea pașilor. Experimentul a început în 2005, iar participanții au fost consultați la intervale regulate până în 2018, atunci când 72% dintre participanți au murit.

În urma acestui studiu, comparând cazurile participanților, cercetătorii au ajuns la concluzia că 7.000 de pași pe zi ar trebui să fie obiectivul pe care să ni-l impunem pentru reducerea cu 50 – 70% a riscului de deces prematur.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Cum arată farfuria ideală atunci când vrem să slăbim. „Nu ne îngrășăm dintr-o...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 19.09.2021
Mihaela Bilic: ”Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata...
De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți...
Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor
Încă un efect neplăcut al consumului de zahăr: scade imunitatea. Explicațiile...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies