Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Bolile care au afectat-o pe suverană în ultimii ani


Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit, la vârsta de 96 de ani. În timpul domniei sale de 70 de ani, au fost puține momentele în care vreo afecțiune a provocat îngrijorare în rândul supușilor și al familiei sale.


Cu toate acestea, în acest an, absențele sale bruște de la evenimentele de protocol și reducerea treptată a agendei sale au indicat că starea sa de sănătate s-a slăbit progresiv.

În februarie 2022, Regina Elisabeta a II-a a avut COVID-19 

În luna februarie a acestui an, suverana a fost infectată cu COVID-19 și. Deși simptomele au fost ușoare, Regina Elisabeta a mărturisit, la scurt timp după ce a fost depistată pozitiv, că era epuizată după infecție.

Un alt factor care ar fi putut juca un rol în declinul sănătății reginei a fost moartea soțului ei, prințul Philip, la vârsta de 99 de ani, pe care l-a descris cândva ca fiind "stânca mea". El a fost puterea și sprijinul meu".

Cu ce afecțiuni s-a mai confruntat Regina Elisabeta a II-a 

În 2022 a lipsit de la sărbătorirea Jubileului din cauza slăbiciunii și a oboselii.

În 2021 s-a accidentat la spate. Înainte de asta, Elisabeta a II-a a petrecut o noapte în spital, lucru pe care Buckingham a refuzat să îl relateze. S-a comunicat doar că aceasta a fost supusă unor "teste preliminare și că se află în stare bună", potrivit Infobae.

În 2017 a lipsit de la slujba de Anul Nou din cauza unei răceli puternice. A fost a doua sa absență de la un eveniment religios din 1988 încoace.

În 2013 a făcut gastroenterită. Avea 75 de ani la acea vreme și a fost spitalizată pentru prima dată după un deceniu. În același an, la o slujbă religioasă, a folosit un baston în public pentru prima dată din 2003.

În 2003, i s-a îndepărtat cartilajul rupt de la genunchiul drept.

În 1994 și-a rupt încheietura mâinii stângi când a căzut de pe un cal la reședința sa Sandringham din Norfolk, Anglia.

În 1993, Prințul Edward a înlocuit-o la mai multe angajamente pentru că avea gripă, iar ea a avut trei copci la mâna stângă în urma unei mușcături a unuia dintre câinii săi.

Ce zvon circulă despre cauza morții Reginei Elisabeta 

Un fost angajat al Reginei Elisabeta a mărturisit recent că ar exista un zvon printre angajatii familiei regale în ceea ce privește adevărata cauză a morții suveranei. 

 "Ceea ce am auzit este că a avut o cădere. La această vârstă, dacă cade la duș sau pe scări, poate fi fatal", a mărturisit Charles Elwell, căpitan în retragere al Gărzii Regale Britanice

Elwell spune că nu are nicio confirmare a teoriei căzăturii, care s-ar adăuga la alte informații despre cauza morții reginei, precum că monarhul suferea de leucemie de ceva timp și că aceasta ar fi fost cauza deteriorării rapide a stării sale de sănătate.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies