Cel mai bun aliment pentru stres. Combate imediat starea de anxietate 


Oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud au realizat o cercetare publicată în revista "Nutrients" și au descoperit că un consum regulat de nuci are efecte pozitive atât asupra sănătății fizice, cât și asupra celei mentale.


Acestea ajută la contracararea consecințelor stresului cronic și îmbunătățesc concentrarea și capacitatea de atenție.

Beneficiile nucilor pentru combaterea stresului

Pentru a realiza studiul, oamenii de știință au cerut unui număr de 80 de studenți cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani să mănânce aproximativ 60 de grame de nuci timp de 16 săptămâni. Jumătate dintre elevi au fost plasați în grupul de tratament și jumătate în grupul de control.

Tuturor li s-a prelevat o probă de sânge și de salivă și au completat un chestionar despre sănătatea lor mintală, răspunzând la întrebări legate de bunăstarea generală, starea de spirit și obiceiurile de somn. Procedura a fost efectuată de trei ori în timpul studiului.

Grupul de control nu a consumat nuci sau niciun fel de pește gras. Între timp, grupul de tratament care a mâncat nuci a raportat că a fost mai puțin stresat în legătură cu studiile și a observat, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă a calității somnului.

"Studenții se confruntă cu stresul academic pe tot parcursul studiilor, ceea ce are un efect negativ asupra sănătății lor mintale și sunt deosebit de vulnerabili în timpul perioadelor de examene. Am constatat că cei care au consumat aproximativ o jumătate de ceașcă de nuci în fiecare zi au prezentat îmbunătățiri în ceea ce privește indicatorii de sănătate mintală. De asemenea, cei care au mâncat nuci au prezentat o îmbunătățire a biomarkerilor metabolici și a calității generale a somnului pe termen lung", spun profesorul Larisa Bobrovskaya și doctorandul Mauritz Herselman, potrivit 'El Confidencial'.

Prin urmare, s-a demonstrat că nucile sunt un aliment fantastic pentru reducerea stresului. În plus, acestea au câteva proprietăți nutritive foarte importante pentru buna funcționare a organismului.

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies