Comuna din România care a ajuns pe primul loc în topul vaccinării, după ce a fost carantinată de 4 ori 


O comună din România a ajuns pe primul loc în topul vaccinării împotriva COVID-19 după ce a fost carantinată anterior de patru ori din cauza ratei mari de infectări cu coronavirus. 


Este vorba mai exact de comuna Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, care acum are o rată de vaccinare de peste 60%. Toată lumea se mândreşte acum că Dumbrăviţa este comuna cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 din ţară. Care a fost cheia succesului?

Medicii au dezvăluit că a ajutat foarte mult comunicarea cu cetăţenii. De la începutul pandemiei, comuna a fost în carantinată de patru ori.

Care a fost cheia succesului. Secretul a fost divulgat de medici 

”Cheia succesului e comunicarea directă cu oamenii. Multe persoane au venit doar să întrebe despre vaccin, despre ce înseamnă vaccinare. Noi le-am explicat ce beneficii le aduce vaccinarea, ce riscuri sunt.

Oamenii au venti și s-au vaccinat, chiar dacă, inițial, nu doreau să se vaccineze. Stând de vorbă cu ei și explicându-le despre ce este vorba, i-am convins și până la urmă s-au vaccinat”, spune Cristina Ștefan, coordonatorul centrului de vaccinare din Dumbrăvița.

La nivelul țării, doar 12 comune au peste 50% rata de vaccinare. În prezent, în mediul rural din România, mai puțin de 23% din populație este vaccinată împotriva SARS-Cov-2.

Sursa foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies