Consecința nefericită a carantinei asupra tinerilor. Numărul fumătorilor, în creștere cu 25%


Concluziile unei cercetări recente arată o consecință gravă a perioadei de carantină asupra comportamentului tinerilor, scrie BBC.

Sursă foto: Shutterstock

Specialiștii britanici de la University College London au publicat rezultatele unui studiu național care arată că numărul persoanelor tinere care fumează a crescut cu 25% în Anglia în urma carantinei COVID.

Astfel, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani au găsit un refugiu într-un viciu nociv.

Totuși, există și vești îmbucurătoare din partea celor care erau deja fumători înainte de carantină. Se pare că perioada de izolare i-a determinat să se gândească să adopte un stil de viață mai sănătos, astfel că o mare parte dintre ei au renunțat la țigări.

„Prima carantină a fost fără precedent, a schimbat viața de zi cu zi a oamenilor. Am constatat că mulți fumători au profitat de această ocazie pentru a se opri, ceea ce este fantastic. Cu toate acestea, carantina a fost, de asemenea, o perioadă de stres pentru mulți oameni și am văzut că rata fumatului și a băutului a crescut printre grupurile cele mai afectate de pandemie. Este important să urmărim cu atenție modul în care aceste rate evoluează în timp, pentru a oferi ajutorul adecvat oricui are nevoie”, a spus medicul Sarah Jackson, cea care a condus studiul.

Lupta cu fumatul este o prioritate a autorităților britanice. Acestea și-au propus ca până în 2030 să își ajute toți cetățenii să renunțe la fumat.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies