Consumul de alimente vechi ar putea duce la amputare. Află care sunt riscurile


Consumul de alimente alterate sau vechi poate avea concinte grave asupra sănătății În multe cazuri, nu a fost vorba decât de o simplă intoxicație; Cazul unui baiat de 19 ani care a suferit o amputație din acest motiv face înconjurul lumii.


Un tânăr a devenit viral pentru că a mâncat resturile din ziua precedentă, a luat farfuria de pui, orez și tăiței pe care o mâncase în seara precedentă; a doua zi dimineață a mâncat resturile ca de obicei și a început să prezinte niște simptome destul de ciudate.

Au urmat vărsături, greață, dureri abdominale, dureri musculare, dureri de cap, vedere încețoșată, rigiditate a gâtului și dificultăți de respirație. Ce s-a întâmplat în corpul acestui tânăr pentru a provoca toate aceste simptome? Potrivit medicilor de la Spitalul General din Massachusetts (MGH), acesta a dezvoltat ceva cunoscut sub numele de septicemie.

Un prieten apropiat al tânărului l-a dus pe acesta la spital când a observat că avea pete purpurii pe față și pe diferite părți ale corpului. Băiatul a mâncat și el tăiței, dar nu a avut aceeași reacție ca și celălalt băiat... Ce s-a întâmplat?

Pe măsură ce starea tânărului s-a înrăutățit, acesta a trebuit să fie transferat, deoarece a început să aibă tensiune arterială scăzută și avea nevoie de oxigen; ulterior, a dezvoltat insuficiență multiorganică și șoc.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că a mâncat alimente vechi, iar o bacterie a pus stăpânire pe organismul său.

Potrivit informațiilor, la un test de sânge s-au găsit urme de Neisseria meningitidis, o bacterie care a intrat în sângele său și a provocat purpura fulminans, care provoacă cheaguri de sânge în tot corpul și pete purpurii pe tot corpul.

Din cauza acestei coagulări accelerate, întregul său sistem a intrat în șoc; ca urmare, băiatul și-a pierdut ambele picioare sub genunchi și diferite părți ale degetelor.

Ce poți face pentru a evita să te îmbolnăvești din cauza mâncării alterate?

  • Evitați să depozitați resturile de mâncare care au fost contaminate.
  • Folosiți recipiente curate pentru a depozita alimentele.
  • Puneți imediat alimentele în frigider.
  • Împachetați resturile de mâncare în pachete mici
  • Nu depozitați în frigider mai mult de trei sau patru zile de resturi și nu păstrați alimente în congelator mai mult de patru luni.
  • Încălziți resturile de mâncare la cel puțin 73 de grade Celsius.

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies