Cum să diagnosticați prediabetul în mai puțin de un minut. Testul rapid cu degetul


Din nefericire, diabetul este o boală destul de frecventă în zilele noastre, dar o puteți preveni în mai multe moduri. Una dintre ele este prin efectuarea testului de deget care, printr-o serie de întrebări, vă permite să diagnosticați dacă sunteți predispus la această afecțiune.


Diabetul zaharat este o boală cronică cu un nivel crescut de zahăr în sânge. Iar o boală cronică este o boală care nu poate fi vindecată, dar cu un tratament adecvat, cel care suferă de ea poate preveni complicațiile și poate duce o viață normală.

În cazul diabetului zaharat, fiind o boală tăcută, aproximativ jumătate dintre cei care suferă de ea nu sunt conștienți de starea lor timp de mai mulți ani, până când simptomele încep să se manifeste.

Prediabetul se referă la persoanele cu un nivel ridicat de zahăr în sânge care nu este diagnosticat ca diabet, dar care poate declanșa boli sau simptome asociate.

Iată câteva dintre simptomele diabetului:

  • Tendința la infecții ale pielii
  • Setea crescută
  • Pierderea în greutate
  • Apetitul crescut
  • Producția crescută de urină
  • Gura uscată

Vestea bună este că, pentru cei care au îndoieli sau simt că sunt expuși riscului de a face această boală, există testul cu degetul, care constă în a răspunde la o serie de întrebări folosind degetele de la mână. Pentru fiecare întrebare, ridicați un deget, după caz:

Ridicați un deget dacă sunteți bărbat, dacă sunteți femeie, nu ridicați niciun deget.

Ridicați un deget dacă aveți peste 40 de ani, două dacă aveți peste 50 de ani și trei dacă aveți peste 60 de ani. Dacă aveți sub 40 de ani, nu ridicați.

Ridicați un deget dacă sunteți o persoană sedentară care nu face nicio activitate fizică. În rest, nu ridicați un deget dacă sunteți activ și faceți exerciții fizice în mod regulat.

Dacă există un istoric familial al unei persoane cu diabet, ridicați un deget. Dacă niciun membru al familiei nu are diabet, nu ridicați un deget.

Ridicați un deget dacă aveți hipertensiune arterială. Ridicați două degete dacă sunteți supraponderal și trei degete dacă sunteți obez. Fără deget dacă greutatea și tensiunea arterială sunt normale.

La finalul întrebărilor, trebuie să evaluați numărul de degete pe care le-ați ridicat. Dacă aveți 5 degete în sus, este foarte probabil să aveți prediabet.

Evident, acest diagnostic nu este foarte precis, dar poate fi un ghid pentru a determina această boală, deși se recomandă un test de sânge. 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies