De ce boală suferă regele Charles al III-lea. Motivul pentru care are degetele roșii și foarte umflate


În urma decesului reginei Elisabeta a II-a la 8 septembrie, fiul acesteia, Carol al III-lea, a fost proclamat sâmbătă, 10 septembrie, rege al Regatului Unit al Marii Britanii, la vârsta de 73 de ani, ceremonia de încoronare urmând să aibă loc în zilele următoare.


Pe rețelele de socializare a fost distribuită o fotografie în care suveranul apărea cu degetele umflate și roșii, astfel că starea de sănătate a moștenitorului coroanei a început să îngrijoreze.

Potrivit specialistilor, starea actuală a membrelor monarhului ar putea fi asociată cu o afecțiune de retenție de lichide, care la rândul ei este considerată o consecință "obișnuită" pentru unele persoane după o călătorie cu avionul, ceea ce ar putea explica de ce o astfel de afecțiune a fost observată recent la rege. Cu toate acestea, experții atrag atenția că această afecțiune, cunoscută și sub numele de edem, nu este cauzată doar de schimbările fizice derivate de zbor și că poate fi cauzată și de alți factori.

În cazul persoanelor în vârstă, această afecțiune se poate dezvolta la cei care petrec mult timp stând așezat sau culcat, deși, în cazul regelui, afecțiunea a devenit evidentă după perioade de călătorii prelungite cu avionul sau după sosirea în țări calde.

Ce alte afecțiuni ar putea indica degetele umflate și roșii 

Deși aceasta ar putea fi o ipoteză foarte apropiată de realitate, experții au explicat, de asemenea, presei internaționale că starea regelui ar putea fi asociată cu prezența unor afecțiuni precum osteoartrita, în care degetele pot deveni rigide, dureroase și umflate.

În aceeași ordine de idei, afecțiunea ar putea fi cauzată și de o dietă bogată în sare sau poate fi asociată ca efect secundar al administrării anumitor medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale.

În acest sens, alți experți, citați de presa internațională, s-au referit la faptul că situația medicală ar putea denota și posibila existență a unei insuficiențe cardiace sau a unor probleme renale ale monarhului.

vezi emisiunile doctor de bine

Cât de des este indicat să consumăm pește. Reduce cu 17% riscul de deces
Carina Coșăreanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies