De ce mușcătura de om este mai periculoasă decât cea de câine sau de cal: „Cele mai multe cazuri au fost amputații”


Medicii vin cu un avertisment bizar. Specialiștii atrag atenția că mușcătura de om este foarte periculoasă și poate avea consecințe grave. 


“Cea mai periculoasă este mușcătura de om oricât de ciudat ar suna. Este mai periculoasă decât mușcătura de câine, decât mușcătura de pisică, decât mușcătura de cal”, susține chirurgul plastician Elena Martin.

Medicul a explicat pe contul său de Tik Tok de ce muscătura de om este mai periculoasă decât cea a unui câine sau a unui cal, de exemplu. Potrivit explicațiilor specialistului, pericolul apare din cauza bacteriilor din cavitatea bucală. Acesta poate avea consecințe foarte grave și poate duce chiar la amputații din cauza infecțiilor ce se pot produce. 

“Din simplu motiv că este cu o încărcătură infecțioasă extrem de mare și în majoritatea cazurilor mușcătura de om se lasă cu amputație. Am văzut cazuri și am și tratat. Adică în majoritatea cazurilor au fost amputații. Da, ține tot de chirurgia plastică", a punctat medicul. 

"Când se intâmplă? Fie o bătaie mai năbădăioasă sau frecvent la luptători de box dacă nu au mănuși, pentru că atunci când se dă un pumn dintele intră în capul osului. Acest lucru determină osteită, adică infecția osului, care de regulă se răspândește și se lasă cu amputație”, a adăugat specialistul.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies