De ce nu ar trebui să exagerezi cu berea fără alcool. Ce ingredient periculos conține


Berea fără alcool are de mult timp un rol important pe piață. Spania a devenit a doua țară cu cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, după Cehia, potrivit unui studiu bazat pe datele Organizației Mondiale a Sănătății.


O întrebare la care mulți se gândesc este dacă berea 0,0 ar trebui consumată cu moderație. Răspunsul este da, nu trebuie băuta ca și cum ar fi apă, deoarece conține cantități mici de zaharuri. Dar, cu moderație, este benefica. 

Un studiu realizat în 2019 de Universitatea din Castilla-La Mancha afirmă că "berea fără alcool este benefică pentru sănătate, deoarece conține o cantitate mare de antioxidanți și nu are efectele negative ale alcoolului asupra sănătății".

Studiul afirmă că berea fără alcool are proprietăți antioxidante benefice si adaugă "că berea 0,0 menține aceste proprietăți, dar fără efectele nocive ale conținutului de alcool".

"Conform studiilor, consumatorii aleg o bere fără alcool în detrimentul alteia, în primul rând pentru gust, dar și pentru textura și consistența băuturii. 

Producatorii de bere fara alcool adaugă insa sirop de glucoză în bere, un ingredient care nu trebuie consumat în exces, dar care, în cantități mici, nu este dăunător, potrivit OMS. 

Cu toate acestea, dacă comparăm orice bere 0,0 cu o băutură zaharată, cum ar fi cola, diferența de zaharuri este abisală: de 5 ori mai mică.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies