De ce nu ar trebui să te speli niciodată pe dinți imediat după ce mănânci. Pericolele la care te expui 


Știm că ai învățat că ar trebui să te speli pe dinți după fiecare masă, dar acest lucru nu este în totalitate recomandat. 


Periajul, folosirea aței dentare și clătirea cel puțin de două ori pe zi sunt esențiale pentru a preveni cariile, bolile gingivale și alte afecțiuni. Dar, la fel este și o dietă echilibrată, și gestionarea adecvată a stresului este recomandată pentru a evita uzura smalțului dentar și chiar sângerarea gingiilor.

Deși este adevărat că anumite alimente și băuturi, în special cele bogate în carbohidrați și zaharuri, stimulează proliferarea anumitor bacterii care pot afecta gura, este de asemenea adevărat că periajul dinților imediat după ce ai mâncat dăunează smalțului dentar la fel de mult.

Faptul că avem anumite obiceiuri de-o viață nu înseamnă că acestea sunt sănătoase. După ce am gustat un aliment sau o băutură, smalțul dentar are nevoie de timp pentru a se reface și este mai predispus la deteriorare. Saliva face ca pH-ul gurii să se reechilibreze (mâncarea îl acidifică), dar acest lucru poate dura până la o oră.

După o masă, cel mai bine este să vă clătiți gura cu apă, ceea ce va readuce nivelul pH-ului la normal. De asemenea, puteți mesteca gumă de mestecat fără zahăr pentru a crește fluxul de salivă și a accelera procesul.

Periajul se face la 30 de minute după masă 

După aproximativ 30 de minute, spălați-vă pe dinți așa cum ați face-o în mod obișnuit, reamintindu-vă că acest lucru poate preveni bolile orale și chiar reduce riscul de diabet. Folosiți pastă de dinți cu fluor și periați aproximativ 2 minute. 

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies