Demența, diagnosticată cu ajutorul inteligenței artificiale


Inteligența artificială a devenit tot mai folosită în medicină.

Sursă foto: Shutterstock

 

Acum, cercetătorii vor să înceapă un studiu clinic care să demonstreze că inteligența artificială poate diagostica foarte rapid și ușor demența.

Experții de la Universitatea Cambridge își pun speranța în tehnologia de diagnosticare bazată pe inteligența artificială pentru a reuși să diagnosticheze timpuriu demența și a putea începe tratamentul ei înainte de a-și pune amprenta definitivă asupra pacienților.

În primul an al studiului clinic al noii tehnologii de diagnosticare bazată pe inteligența artificială să fie incluși în cercetare aproximativ 500 de pacienți de la spitalul Addenbrooke’s și alte clinici din Regatul Unit.

„Dacă intervenim din timp, tratamentele pot încetini evoluția bolii, iar în același timp pot fi evitate alte efecte secundare nocive. Este foarte probabil ca simptomele să apară mai târziu în viață sau chiar deloc”, a explicat Zoe Kourtzi, unul dintre profesorii implicați în dezvoltarea și testarea tehnologiei.

Experții se așteaptă la rezultate impresionante de la noua tehnologie de diagnosticare, între care capacitatea ei de a prezice boli precum Alzheimer cu 15 sau 20 de ani mai devreme decât este momentan posibil.

În prezent, medicii pun diagnosticul de demență sau Alzheimer pe baza tomografiilor cerebrale și a testelor cognitive, la care supun pacientul o perioadă mai lungă de timp.

Sursă foto: Shutterstock


Umărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce se produce infarctul? Mihaela Bilic a explicat care este cauza și ce putem...
Cum arată farfuria ideală atunci când vrem să slăbim. „Nu ne îngrășăm dintr-o...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 19.09.2021
Mihaela Bilic: ”Top 10 alimente care ne cresc imunitatea”. Produsul-vedetă: salata...
De ce scad anticorpii în timp? Scăderea lor este normală și arată că sunteți...
Primul simptom când suferim din cauza stresului: răcim mai des. Sfatul specialiștilor

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies