Există un mușchi al brațului pe care nu toată lumea îl are: Cum îți dai seama dacă îți lipsește?


Fără îndoială, corpul nostru este o mașinărie minunată care este alcătuită din multe lucruri pe care noi, cei care nu suntem experți, uneori nici nu ni le imaginăm, motiv pentru care există părți ale acestuia pe care poate nu le-ai observat, cum ar fi un mușchi din braț pe care, crezi sau nu, nu toată lumea îl are. 


Potrivit studiilor, între 1 și 2 din 10 persoane nu au acest mușchi numit "palmaris longus" sau palmaris lungus, din cauze evolutive. Un studiu realizat de Spitalul Național din Singapore a arătat că aproximativ 15% dintre oameni nu au acest mușchi la nivelul antebrațului și nu există diferențe în funcție de sex, de mărimea corpului sau de alte cauze decât simpla evoluție.

Cercetările au arătat că mușchiul palmar lung este comun în arborele genealogic al primatelor și că unele specii încă îl folosesc, cum ar fi urangutanii și lemurii, deși alte animale, cum ar fi gorilele și cimpanzeii, nu îl au.

Explicația oamenilor de știință este că, pe măsură ce acest mușchi nu mai este folosit, a dispărut treptat. Experții Societății de Genetică din America subliniază că, în cazul oamenilor, după dezvoltarea degetului mare opozabil, palmarul lung a fost relegat în desuetudine, dar nu a dispărut complet, întrucât prezența sa nu reprezintă o problemă.

Cum afli dacă ai acest mușchi. Testul simplu pe care trebuie să-l faci

Pentru a afla dacă vă numărați printre cei 15% de oameni care nu mai au acest mușchi, faceți următoarele:

Așezați brațul pe o suprafață plană, cu palma mâinii orientată în sus.

Apropie degetul mare și degetul mic. 

Dacă puteți vedea un tendon care iese de sub piele, înseamnă că faceți parte din marea majoritate a celor care încă il mai au.

vezi emisiunile doctor de bine

Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies