Femeile însărcinate care se hrănesc cu junk food vor da naștere unor copii colerici. Nutriționiștii explică


Cu toții ne dorim să fim echilibrați fizic și psihic, însă puțini sunt cei care știu că pe lângă reducerea stresului este nevoie și de o alimentație sănătoasă. Multiple studii au demonstrat că alegerile noastre alimentare sunt în strânsă legătură cu starea de bine.


90% din structura creierului este alcătuită din grăsime iar acizii grași omega 3 nu pot fi fabricați în organism, ei trebuie aduși din alimentație. Lipsa diversității din farfurie provoacă modificări de comportament. Astfel că, un meniu bogat în proteine ne face toleranți și înțelegători, în timp ce meniul bazat pe zahăr și carbohidrați ne face irascibili și impulsivi.

Alimentația ne influențează gândurile și deciziile

Oamenii de știință au descoperit recent că, încă din perioada de gestație, alegerile alimentare ale mamei determină evoluția mentală a fătului.

"Neuro-nutriția

Există o legătură între alimentație și capacitatea noastră intelectuală? Putem influența starea de spirit prin alegerile culinare pe care le facem? Legătura dintre nutriție și sănătatea psihică este cunoscută demult, însă cercetătorii în neuro-nutriție au dezvăluit recent un lucru surprinzător: încă din perioada de gestație, alegerile alimentare ale mamei determină evoluția mentală a fătului! Femeile însărcinate care se hrănesc cu Junk food, produse ultra-procesate cu conținut crescut de grăsimi și zahăr și cu valoare nutritiva redusă, vor da naștere unor copii colerici.

‼️Legătura dintre agresivitate și alimentația dezechilibrată a fost demonstrată cu ocazia unei experiențe desfășurate în pușcăriile din Olanda. Deținuții care au primit suplimente de vitamine, minerale și acizi grași esențiali omega 3, cu rol protector pentru celula nervoasă, s-au dovedit a fi mai puțin violenți, incidentele agresive au scăzut cu 30%. 

‼️In Australia a fost făcut un studiu pe 23000 femei însărcinate care a urmărit efectul pe care dieta mamei din timpul sarcinii îl are asupra bebelușului. În primii 5 ani de viață copii ale căror mame s-au hrănit cu produse ambalate, snacksuri și sucuri au prezentat tulburări de comportament, de la furie și agresivitate la tristețe și anxietate. 

‼️În Franța cercetările făcute pe șoricei au arătat ca un deficit de acizi grași omega 3 în primele luni de viață provoacă dezechilibre psihice grave. 90% din structura creierului este alcătuită din grăsime iar acizii grași omega 3 nu pot fi fabricați în organism, ei trebuie aduși din alimentație. Fără omega 3 sănătatea mentală este în pericol, conexiunile dintre neuroni sunt mai sărace și mai lente. 

‼️Alimentația monotonă și lipsa diversității duc și ele la modificări grave de comportament. Șoriceii hrăniți exclusiv cu porumb devin hiperagresivi și hipersensibili iar 80% dintre femele și-au omorât puii. O simplă suplimentare cu vitamina B3 care lipsește în porumb a readus comportamentul la normal. 

‼️În Germania oamenii de știință au demonstrat că alimentația ne influențează gândurile și deciziile. Un meniu bogat în proteine ne face toleranți și înțelegători, în timp ce meniul bazat pe zahăr și carbohidrați ne face irascibili și impulsivi. Tirozina, un aminoacid din produsele de origine animală, crește nivelul de dopamină din creier. Vreți să fiți echilibrați psihic? Atunci aveți grijă ce mâncați!", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies