Femeile optimiste pot trăi mai mult de 90 de ani, potrivit Harvard


Pentru a fi longeviv, trebuie să trăiți în cea mai bună stare de sănătate posibilă, dar nu este vorba doar de cea fizică, ci și de cea emoțională. Femeile optimiste pot trăi mai mult de 90 de ani, potrivit Harvard, iar aici sunt toate detaliile studiului din spatele acestei ipoteze.


 

Exercițiile fizice, crema de protecție solară, relaxarea, un somn bun și menținerea minții active sunt doar câteva dintre cheile pentru a trăi mai mult și mai bine. Și, bineînțeles, nu putem omite o dietă echilibrată.

Japonezii, de exemplu, se mențin sănătoși și supli în mare parte datorită dietei lor; nu degeaba au o speranță de viață de 84,62 de ani - trăiesc mai mult decât oricine altcineva. Trebuie să mănânci bine, dar și să gândești pozitiv.

Potrivit Harvard, femeile optimiste pot trăi mai mult de 90 de ani.

Noi nu suntem ceea ce ni se întâmplă, ci ceea ce facem cu ceea ce ni se întâmplă - atitudinea face diferența. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că optimismul este asociat cu longevitatea la femei.

Hayami Koga, autorul principal al studiului, a constatat că femeile optimiste au reușit să trăiască cu 5,4% mai mult decât femeile nefericite și au avut cu 10% mai multe șanse să trăiască peste 90 de ani decât cele 25% dintre femeile mai puțin optimiste.

Concentrarea pe ceea ce ai și nu pe ceea ce îți lipsește este cu siguranță o strategie bună pentru o sănătate bună. Este foarte important să fii recunoscător, acest lucru va fi benefic atât pentru tine, cât și pentru mediul tău.

Este adevărat că există factori de risc care ar putea duce la îmbolnăvire și, deși nu se pot face prea multe în ceea ce privește variabila genetică, există multe alte obiceiuri care ne pot permite să ne adăugăm ani la viață.

Foto: Shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies