Fumătorii riscă să dezvolte forme mai grave de COVID-19. OMS vrea să convingă 100 de milioane de persoane să renunțe la fumat


Organizația Mondială a Sănătății a lansat o campanie prin care își propune să convingă 100 de milioane de fumători să renunțe la acest obicei.

Sursă foto: Shutterstock

Voice of America transmite că OMS a lansat o campanie care se va intinde pe o durată de un an, în colaborare cu WhatsApp.

Campania îți propune să creeze pe rețelele sociale comunități ale oamenilor care renunță la fumat, în cadrul cărora acestea să se sprijine reciproc și să facă schimb de sfaturi.

Demersul OMS are ca punct de sprijin și pandemia de COVID-19. Potrivit studiilor, fumătorii prezintă un risc major de dezvoltare a unor forme grave ale bolii cauzate de virusul SARS-CoV-2. Potrivit OMS, aceste concluzii au făcut ca numărul celor care vor să renunțe la fumat să crească în ultimul an.

Datele OMS arată că aproximativ 780 de milioane de oameni vor să renunțe la fumat, însă doar 30% dintre ei reușesc. Mai mult, numărul deceselor cauzate de consumul de tutun a ajuns la 8 milioane pe an.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies