Lucruri pe care să nu le faci niciodată înainte de a-ți lua tensiunea


Tensiunea arterială ridicată este unul dintre principalele riscuri pentru atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. 


Aparatul ar trebui să măsoare tensiunea arterială pe brațul superior, ceea ce produce un rezultat mai fiabil decât o măsurare efectuată la încheietura mâinii.

Multe dispozitive sunt automate. Pur și simplu vă puneți manșeta și apăsați un buton. Rezultatele sunt afișate în format digital. Unele stochează citirile, calculează media tensiunii arteriale în timp sau chiar transmit informațiile medicului dumneavoastră.

Cum pot obține cea mai precisă măsurătoare?

Nu fumați, nu beți băuturi cu cofeină și nu faceți exerciții fizice în cele 30 de minute înainte de a vă măsura tensiunea arterială. Este important să folosiți o manșetă care să se potrivească perfect pe braț, deoarece o manșetă prea strânsă poate crește în mod artificial tensiunea arterială.

Așezați manșeta pe brațul gol și stați cu spatele drept și sprijinit, cu picioarele pe podea și brațul sprijinit la nivelul inimii. Asigurați-vă că capătul inferior al manșetei se află direct deasupra cotului. Relaxați-vă timp de aproximativ cinci minute înainte de a vă măsura tensiunea arterială. Rezistați tentației de a vorbi sau de a vă uita la telefonul mobil.

Unele medicamente pot crește tensiunea arterială, inclusiv decongestionantele și așa-numitele AINS, care sunt utilizate pentru durere și care se vând fără prescripție medicală. La fel și alcoolul, cofeina, fumatul, consumul de sare și stresul.

De asemenea, asigurați-vă că vă goliți vezica, deoarece o vezică plină poate crește temporar tensiunea arterială.

vezi emisiunile doctor de bine

Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024
De ce e sănătoasă prăjeala în untură. Sfatul medicului
Trigliceridele mărite. Ce înseamnă și cum putem reduce numărul acestora
Cauzele poftei de dulce. „Acest comportament arată experiențe traumatice extreme”
23 de ani, vârsta la care fertilitatea la femei atinge apogeul. Ce se întâmplă...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies