Medicația obișnuită poate prelungi durerile de spate. STUDIU


Specialiștii americani au descoperit noi lucruri despre durerea de spate, pe care ei o cataloghează drept fiind cel mai frecvent tip de durere.

Sursă foto: Unsplash

Potrivit informațiilor publicate de The New York Times, medicamentele pe care majoritatea persoanelor le administrează în mod obișnuit pentru a combate astfel de dureri nu fac altceva decât să preungească perioadele cu dureri de spate.

Astfel, seroizii sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, pot duce o banală durere de spate la statutul de afecțiune cronică, arată studiul.

Studiul a fost unul observațional, bazat pe datele culese de medici de la pacienții cu dureri de spate, dar a inclus și un studiu pe animale, cât și analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienți.

Specialiștii avertizează că, deși este nevoie de cercetări suplimentare, această descoperire ar putea revoluționa modul în care tratăm durerile de orice tip.

Studiul arată că cei care luau antiinflamatoare nesteroidiene prezentau un risc aproape dublu de a dezvolta dureri cronice de spate, comparativ cu cei care luau alte medicamente sau nu luau niciun medicament.

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai utilizate medicamente pentru combaterea durerii.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

De ce e bine să îți pui biroul înclinat la 15 grade și să stai cu picioarele...
Cum poți afla dacă ai infecția HPV și cum o poți trata pentru a nu ajunge la...
Apa și aerul introduse în dulciuri pot trata dependența de zahăr
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 mai 2023
Ce trebuie să fac să am peste 1.000 de tipuri de bacterii în intestin
Ce este teoria igienei și ce trebuie de reținut când vine vorba de copiii noștri....

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies