Medicația obișnuită poate prelungi durerile de spate. STUDIU


Specialiștii americani au descoperit noi lucruri despre durerea de spate, pe care ei o cataloghează drept fiind cel mai frecvent tip de durere.

Sursă foto: Unsplash

Potrivit informațiilor publicate de The New York Times, medicamentele pe care majoritatea persoanelor le administrează în mod obișnuit pentru a combate astfel de dureri nu fac altceva decât să preungească perioadele cu dureri de spate.

Astfel, seroizii sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul, pot duce o banală durere de spate la statutul de afecțiune cronică, arată studiul.

Studiul a fost unul observațional, bazat pe datele culese de medici de la pacienții cu dureri de spate, dar a inclus și un studiu pe animale, cât și analiza dosarelor medicale ale mai multor pacienți.

Specialiștii avertizează că, deși este nevoie de cercetări suplimentare, această descoperire ar putea revoluționa modul în care tratăm durerile de orice tip.

Studiul arată că cei care luau antiinflamatoare nesteroidiene prezentau un risc aproape dublu de a dezvolta dureri cronice de spate, comparativ cu cei care luau alte medicamente sau nu luau niciun medicament.

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt cele mai utilizate medicamente pentru combaterea durerii.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies