O boală misterioasă lovește India: peste 450 de persoane internate și un deces


O persoană a murit și peste 450 de persoane au ajuns la spital din cauza unei afecțiuni misterioare care a lovit statul indiat Andhra Pradesh, scrie The Guardian.

Sursă foto: Shutterstock

În weekend sute de oameni din Eluru, un oraș din sudul statului Andhra Pradesh au leșinat și au prezentat convulsii și greață, unele dintre ele făcând spume la gură. Un bărbat în vârstă de 45 de ani care a ajuns la spital cu simptomele amintite mai sus a făcut stop cardiac și nu a mai putut fi salvat.

Boala misterioasă care a luat cu asalt regiunea nu face decât să solicite și mai mult sistemul sanitar deja pus la încercare într-unul dintre cele mai afectate state indiene de pandemia de COVID-19, cu peste 800.000 de cazuri active.

Situația este investigată de specialiști de la Institutul de Științe Medicale All India. Aceștia încearcă să identifice sursa bolii și analizează și posibilitatea ca apa sau mâncarea să fie sursa contaminării. De asemenea, este luată în calcul și otrăvirea prin aer, de vreme ce unii dintre pacienții care au ajuns la spital s-au plâns de usturime acută la nivelul ochilor.

Toți pacienții au fost testați și pentru COVID-19, iar testele lor au ieșit negative, deci îmbolnăvirile nu au legătură cu noul coronavirus.

Sursă foto: Shutterstock


 

Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies