O casă şi o maşină electrică puse la bătaie la loteria din Austria pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19 


Europa a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19. Toate statele europene se confruntă cu noi valuri de infecţii, datorate ratei mici de vaccinare. Specialiştii atrag atenţia că nu vom scăpa de această pandemie dacă oamenii nu se imunizează. Unele ţări chiar au introdus vaccinarea obligatorie. 


La fel ca în România, multe ţări încearcă prin orice mijloace să convingă populaţia să se vaccineze. Austria a organizat o loterie a vaccinării cu premii foarte atrăgătoare. Astfel, pentru a stimula cât mai mulţi cetăţeni să se imunizeze a pus la bătaie o casă şi o maşină electrică. Această iniţiativă a venit din partea radioteleviziunii publice austriacă, ORF.

Sloganul campaniei este „Cine se vaccinează, câştigă!”, iar austriecii pot câştiga 1000 de premii. La loterie pot participa persoanele peste 18 ani care locuiesc în ţară şi care au fost sau vor fi imunizate în perioada 1 octombrie – 20 decembrie cu unul dintre cele patru vaccinuri autorizate de Uniunea Europeană.

Reprezentanţii ORF au declarat că această loterie a fost iniţiată deoarece nu sunt îndeajuns informarea şi educaţia pentru a convinge populaţia să se imunizeze. Această campanie este o încurajare a celor 34 % dintre austrieci care încă nu s-au vaccinat.

Vaccinarea împotriva COVID-19, obligatorie în Austria din luna ianuarie 

Până în prezent, Austria are 66% din populație imunizată împotriva Covid-19, cea mai scăzută rată de imunizare din Europa Occidentală. Din acest motiv, autorităţile încearcă să convingă cât mai multe persoane să se imunizeze.

În plus, din 8 noiembrie, în Austria au fost introduse restricţii mult mai dure pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu mai au acces în locurile de divertisment şi gastronomice, iar o săptămână mai târziu a fost impusă o izolare doar pentru aceştia, care va continua. De asemenea, guvernul a anunţat că vaccinarea va deveni obligatorie din luna februarie a anului viitor.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Carina Coșereanu, psiholog clinician: „Cearta de la bani în cuplu înseamnă strategii...
Lucrul mai puțin știut de fumători. Ce se întâmplă în corp, de fapt
Prea mult curent electric într-o zonă din creier înseamnă epilepsie. Cum se pot...
Care sunt criteriile care stau la baza unui mic dejun sănătos, în funcție de vârstă
Vârsta la care trebuie să aibă loc primul control la stomatolog. Cum influențează...
Doctor de Bine. Emisiunea integrală din 21 aprilie 2024

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies