Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au produs un vaccin ieftin și eficient: Va schimba lumea!


Un nou vaccin împotriva malariei care are potenţialul de ”a schimba lumea” a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford. Serul, care va fi lansat anul viitor, are o protecţie de până la 80% împotriva malariei.


Vaccinul numit R21 va avea un preț accesibil. Organizaţia de caritate Malaria No More a anunţat că progresele recente în ceea ce priveşte malaria înseamnă că mortalitatea în rândul copiilor cauzată de malarie ar putea lua sfârşit ”în timpul vieţii noastre”.

Cel mai mare producător de vaccinuri din lume - Serum Institute din India - este deja pregătit să producă peste 100 de milioane de doze pe an.

Malaria a fost unul dintre cele mai mari flageluri ale omenirii timp de milenii şi continuă să ucidă în mare parte bebeluşi şi sugari. Boala ucide mai mult de 400.000 de persoane pe an, chiar şi în urma progreselor înregistrate cu ajutorul cu plaselor de pat, insecticidelor şi medicamentelor.

Ce este malaria?

Malaria este o boala infecțioasă tropicala produsa de un parazit (Plasmodium și care are mai multe specii) care se transmite de la om la om prin înțepătură țânțarului ANOFEL, gazda intermediara pentru dezvoltarea parazitului.

Profilaxia (prevenirea îmbolnăvirii) consta în 2 masuri distincte: în tratament medicamentos și protecția fizica împotrivă înțepăturilor de țânțari.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies