Obiectul din baie pe care trebuie să îl arunci imediat dacă ai avut COVID-19 


Specialiştii atrag atenţia că este foarte important să facem câteva schimbări după infecţia cu coronavirus. Astfel, dacă ai avut COVID-19 trebuie să arunci la gunoi un obiect din baie pe care l-ai folosit pe perioada bolii, deoarece exista risc de reinfectare. 


Medicii stomatologi precizează ca necesar să schimbăm periuţa de dinţi dacă am fost infectaţi cu coronavirus, dacă am fost răciţi sau am avut gripă. Persoanele care continuă să folosească aceeaşi periuţă de dinţi utilizată pe perioada bolii riscă să se reinfecteze, atrag atenţia specialiştii. Virusurile şi bacteriile rămân pe suprafaţa periuţei de dinţi şi ne poate expune reinfectării. 

De asemenea, este recomandat să folosim apaă de gură sau apă sărată pentru clătire, pentru a reduce acumularea de microorganisme. 

Cum se ţine corect periuţa de dinţi în baie

Medicii stomatologi atrag atenţia că periuţa de dinţi se ţine separat de cele ale celorlalţi membri ai familiei, dacă avem o infecţie respiratorie, deoarece există un risc mare de transmitere. Infecţiile respiratorii, precum şi COVID-19, se transmit prin picături de salivă. 

Persoanele care au afecţiuni gingivale sau boli cronice trebuie să îşi schimbe periuţa de dinţi la 6 săptămâni. Nu este recomandat să ţinem periuţa de dinţi într-un recipient din plastic, mai ales dacă este umedă. Astfel, bacteriile se pot multiplica mai uşor într-un mediu umed. 

După utilizare, periuţa de dinţi trebuie spălată bine cu apă caldă şi apoi trebuie lasată să se usuce bine, în poziţie verticală. Aceasta nu trebuie să stea sub nicio formă aproape de vasul de toaletă. 

Sursa foto: shutterstok.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies