(P) Ai grijă de sănătatea ta în pandemie. La MedLife ai acces la consultații medicale online


Pe măsură ce pandemia continuă și accesul la servicii medicale este îngreunat, vizitele la medic și multe programări de rutină au fost amânate, din cauza îngrijorării cu privire la COVID-19.


Această întârziere a asistenței medicale preventive poate duce pe viitor la un impact negativ asupra sănătății oamenilor. De ce este important să fii văzut de un medic și să nu aștepți până la sfârșitul pandemiei?

Dacă nu ai grijă de anumite problemele de sănătate, pot interveni complicații pe care în mod normal medicul le-ar putea trata mai devreme, înainte de a se agrava.

De exemplu, dacă suspectezi o afecțiune cardiacă, este recomandat să consulți un medic specialist pentru că acesta ar putea pune un diagnostic înainte de apariția oricăror complicații. Dacă aștepți luni de zile, fie că este vorba de dureri în piept sau dificultăți de respirație sau dureri abdominale, pe măsură ce o boală progresează, aceasta poate avea consecințe ireversibile asupra organismului.

Teste și proceduri importante recomandate: Screening-urile de rutină pentru cancer

Pentru a nu primi un diagnostic întârziat al cancerului din cauza pandemiei și a începe tratamentul cât mai curând posibil, la recomandarea medicului se pot face colonoscopii, mamografii, screening pentru cancer de col uterin. De exemplu, dacă aveți antecedente familiale de cancer de sân sau ați avut o mamografie anormală în trecut, este recomandat să nu amânați vizita la medic. Intervenții chirurgicale sunt importante în unele patologii de natură oncologică și este recomandat să fie făcute la timp.

Citește mai multe pe stirileprotv.ro

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies