(P) Intervenții complexe și rare, realizate cu succes de către echipe medicale pluridisciplinare în cadrul MedLife


De-a lungul timpului, medicii au gestionat cazuri dificile și au realizat intervenții complexe, unele chiar în premieră națională, în cele 10 spitale ale Grupului MedLife.


Echipe medicale multidisciplinare au realizat și realizeaza în continuare operații complexe în diferite specialitati, de la ortopedie, oncologie, pediatrie, nefrologie, neurochirurgie, cardiologie și până la chirurgia obezității. În același timp, MedLife a adus actul medical aproape de oameni prin demersuri care au urmărit educarea și informarea pacienților și a medicilor, realizând transmisiuni în direct ale anumitor intervenții.

Cazuri rare și complexe rezolvate în Sistemul Medical MedLife

O operație care a salvat viața unei fetițe de 1 an, diagnosticată cu fistulă pială de tip paragalenic

A fost pentru prima dată în România când o echipă medicală a localizat și îndepărtat o fistulă pială de tip paragalenic la un copil de un an și o lună, fiind totodată al șaptelea caz raportat la nivel mondial.

Intervenția a durat aproximativ 80 de minute, s-a desfășurat pe cale endovasculară, copilul fiind externat la 2 zile după intervenție, fără niciun fel de acuze, urmând să revină pentru controale periodice.

Fetița avea o dilatație venoasă, un anevrism, de 3 x 2,5 cm, care comprima creierul și dădea crizele de epilepsie. La copiii mici de 0 – 1 an, e dificil să faci astfel de intervenții și este foarte greu să găsești o echipă pluridisciplinară capabilă să rezolve astfel de cazuri. Echipa de la MedLife a fost excepțională și sunt foarte bucuros că totul a decurs excelent”, a declarat dr. Ștefănița Dima, coordonatorul Centrului de diagnostic și tratament al patologiei cerebral vasculare MedLife.

Citește mai multe pe stirileprotv.ro

vezi emisiunile doctor de bine

”Doctor de bine”. Ce este ficatul gras și care este cea mai nocivă băutură...
”Doctor de bine”. Cum se vindecă lipsa încrederii în propria persoană
”Doctor de bine”. Cât de importantă este în organism glanda tiroidă și ce...
Până la ce vârstă este indicat să alăptăm copilul, când trebuie să înceapă...
„Doctor de bine”. Pandemia a mărit numărul amețelilor, care nu au cauză neurologică....
Terapie inovatoare pentru cancer în sânge, aplicată la Institutul Fundeni. Se bazează...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies