Pericolul de a merge la toaletă imediat după ce ai spălatul vasul cu clor 


Fără îndoială, atunci când vine vorba de efectele pozitive și cele mai puternice ale clorului, acesta este considerat regele dezinfecției. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de curățenia casnică, poate fi, de asemenea, dăunător. Din acest motiv, vă spunem de ce ar trebui să aveți grijă cu clorul atunci când mergeți la o toaletă proaspăt curățată. 


Deși s-a dovedit științific că este foarte eficient în uciderea bacteriilor și a virușilor, acesta poate genera, de asemenea, anumite tipuri de reacții chimice care pot afecta pielea, ochii și plămânii. 

Pe de altă parte, folosirea unei toalete care miroase a clor îți dă acea senzație de curățenie și de faptul că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la boli ale tractului urinar, ale stomacului sau alte boli care pot apărea atunci când mergi la toaletele de la birou sau la cele care sunt considerate toalete publice.

Acum, experții spun de ce trebuie să ai grijă cu clorul atunci când te duci la o toaletă care tocmai a trecut prin procesul de spălare, este foarte important să iei anumite măsuri de precauție pentru a nu se întoarce împotriva ta.

Experții spun că primul pericol este acela de a te răni sau de a suferi o consecință la nivelul pielii, ceea ce ar putea duce la iritații și arsuri. Dar este, de asemenea, probabil ca în contact cu urina să se creeze niște stropi și, în cazuri mai grave, să se declanșeze vapori toxici care vă vor afecta sistemul respirator.

Simptomele pot varia de la greață, dureri în piept, tuse, congestie sau secreții nazale, ochi iritați și lăcrimare constantă.

Cel mai bine este să nu folosiți baia respectivă imediat ce a fost spălată și să aerisiți foarte repede zona. 

foto: shutterstock.com

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies