Pericolul la care sunt expuse femeile însărcinate. Concluziile unui studiu recent


Cercetătorii americani au descoperit că femeile însărcinate sunt expuse unor substanțe dăunătoare.

Sursă foto: Unsplash

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din California desfășurat pe parcursul a 12 ani, care a inclus un grup foarte divers de femei însărcinate, a constatat o creștere a expunerii la substanțe chimice provenite din materiale plastice și pesticide care pot fi dăunătoare pentru dezvoltarea fătului.

Potrivit experților, mare parte dintre substanțele cu pricina erau substanțe chimice de înlocuire, menite să fie un substitut al celor dăunătoare. Cu toate acestea, substanțele de înlocuire se dovedesc la fel de nocive.

Cercetătorii au măsurat 103 substanțe chimice, majoritatea provenite din pesticide, materiale plastice și substanțe chimice de înlocuire. Ei au folosit o nouă metodă de analiză a urinei pentru a identifica prezența substanțelor în organism.

Astfel, cercetătorii nu doar că au observat prezența acestor substanțe, însă au văzut că unele dintre ele erau prezente în cantități mai mari decât cele observate în studiile anterioare.

Studiul a constatat, de asemenea, că multe femei au fost expuse la neonicotinoide, un tip de pesticid care este toxic pentru albine.

Peste 80% dintre substanțele chimice au fost găsite la cel puțin una dintre femeile din studiu, iar mai mult de o treime au fost găsite la majoritatea participantelor.

Sursă foto: Unsplash

vezi emisiunile doctor de bine

„Timpul înseamnă viață”, o campanie care ne învață cum să recunoaștem...
„Timpul înseamnă viața” în lupta cu AVC. Despre simptomele și importanța...
Prea multă grăsime pe burtă? Nu este doar un inconvenient estetic. La ce riscuri...
De ce dinții pot cauza digestie incorectă?
Oboseala continuă, simptom al unor probleme de inimă sau plămâni. Cum putem preveni...
Pacienții cu diabet își pierd dinții mai ușor. Cum putem ține glicemia sub control...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies