Persoanele care nu ar trebui să consume sub nicio formă banane. Pentru cine pot fi periculoase aceste fructe 


Bananele sunt fructe foarte nutritive, care fac parte din dieta a milioane de oameni din întreaga lume. Deși sunt considerate un aliment sănătos, nu toată lumea ar trebui să le mănânce, deoarece pot reprezenta un risc pentru sănătate în anumite cazuri. 


Specialistul în nutriție Aliona Stepanova explică de ce unele persoane ar trebui să se abțină de la consumul de banane.

"Bananele coapte au un indice glicemic destul de ridicat, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge crește rapid după consumarea acestui aliment", explică ea.

Din acest motiv, specialiştii recomandă ca persoanele cu rezistență la insulină sau diabet să excludă acest fruct din dieta lor.

În plus, persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil sau de diaree ar trebui, de asemenea, să reducă la minimum consumul de banane. Acest lucru se datorează prezenței zaharidelor în aceste fructe.

Stepanova a subliniat, totuși, că pentru cei care nu au contraindicațiile menționate, bananele sunt alimente foarte recomandate.

"Bananele sunt o sursă de triptofan, un precursor al serotoninei (hormonul fericirii). În plus, bananele conțin inulină, un tip de fibră solubilă, care are un efect benefic asupra golirii intestinului", a spus specialistul în nutriţie. 

Foto: freepik.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies