Planta minune care vindecă orice boală. Este menționată și în Bibile 


Există o plantă minune, care are puterea de a vindeca orice boala. Acesta a fost menționată atât în Biblie, cât și în Coran, fiind folosită încă de acum 3000 de ani pentru prevenirea și tratatea a numeroase afecțiuni. 


Este vorba mai exact despre semințetele de chimen negru, considerat încă din antichitate un remediu miraculos. 

„În sămânța de chimen negru este vindecarea pentru orice boală cu excepția morții”, spunea profetul Mohamed.

Chimenul negru provine din Asia, din planta Negrilica (Nigella Sativa), iar aceste semințe au fost studiate încă de acum 40 de ani, fiind realizate 800 de studii pe baza lor. Cercetătorii au descoperit că în combinație cu usturoiul, semințele de chimen negru pot regla dezechilibrul care permite celulelor imune sa distrugă celulele sănătoase, conform Health Impact News.

Semințele de chimen, descoperite și în mormântul lui Tutankhamon

Semințele de chimen negru au fost folosite în scopuri terapeutice încă din Egiptul Antic, chiar Cleopatra le utiliza pentru îngrijirea tenului și a părului său negru. 

Deși sunt utilizate în mod obisnuit în scopuri culinare, semințele de chimen negru au fost folosite de secole în scopuri medicinale, ele fiind folosite înca din Egiptul Antic.

De asemenea, ele au mai fost găsite și în situri din Egiptul Antic, inclusiv în mormântullui Tutankhamon. 

Bolile pentru care pot fi folosite semințele de chimen negru 

Semințele de chimen negru au proprități antioxidante de aceea ele ajută la prevenirea cancerului, potrivit studiilor efectuate la animale. Astfel, ele inhibă creșterea tumorilor în cazul diferitelor tipuri de cancer precum cel de sânge, sân, colon, pancreas, ficat, plămân, piele, rinichi, prostată și col uterin. 

Totodată, semințele de chimen negru previn apariția bolilor de inimă sau diabetul, prin scăderea colesterolului total și LDL, reducerea inflamației, scăderea tensiunii arteriale, reducerea formării plăcii.

Sunt, de asemenea, un puternic antimicrobian, de aceea au capacitatea de a preveni infecțiile și de a lupta cu bacteriile, paraziții, ciupericile sau virusurile. 

Ele pot preveni și bolile neurologice precum Alzheimer, depresia, epilepsia, boala Parkinson și leziunile cerebrale traumatice. Semințele de chimen sunt foarte utile și pentru prevenirea tulburărilor ale sistemului imunitar precum tiroidita Hashimoto și artrita reumatoidă, precum și astmul alergic, sinuzita și eczema.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies