Poziția în care trebuie să stai atunci când iei medicamente pentru a-și face mai bine efectul 


 
Atunci când ingeram un medicament, poziția în care stăm este esențială pentru ca efectul dorit să fie mai rapid sau mai lent.


Atunci când apare o durere, luăm imediat un medicament, însă cele mai multe persoane ignoră un criteriu foarte important: poziția în care trebuie să stam pentru ca pastila să își facă cât mai repede efectul. 

Administrarea medicamentului în poziție verticală sau culcat pe o parte face ca timpul necesar pentru a-și face efectul să varieze cu mai mult de o oră, în funcție de postura pe care o adoptați. Organismul începe să le absoarbă pe măsură ce acestea trec din stomac în intestin.

Prin urmare, pentru ca acest proces să fie cât mai rapid pentru toată lumea, experții recomandă să vă culcați pe partea dreaptă atunci când luați o pastilă. Prin această metodă, organismul va avea nevoie doar zece minute pentru a absorbi medicamentul și pentru ca acesta să-și facă efectul.

Dacă vă numărați printre cei care obișnuiesc să ia o pastilă stând în poziție verticală, rețineți că acest timp se va dubla față de postura anterioară, deoarece va dura aproximativ 23 de minute. Dar nici aceasta nu este cea mai rea poziție. Dacă luați o pastilă întinzându-vă pe partea stângă în loc de partea dreaptă, aceasta va avea nevoie de mai mult de 100 de minute pentru a se dizolva și a-și atinge efectul dorit. 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies