Prima pastilă pentru alopecie aprobată în SUA. Ce efecte are 


Olumiant, un medicament comercializat pentru artrita reumatoidă, a dat rezultate foarte bune într-un tip de cădere a părului, alopecia areata, cu o regenerare a părului de până la 80%. SUA a aprobat deja utilizarea acestei pastile pentru tratarea alopeciei.


Spania este a doua țară din lume cu cea mai mare proporție de cazuri de alopecie. Căderea părului afectează, într-o măsură mai mare sau mai mică, aproape jumătate din populație. De aceea, orice noutate este primită cu așteptări, în ciuda faptului că nu există un tratament miraculos.

Există mai multe tipuri de alopecie. Acum s-a găsit o soluție pentru alopecia areata, cea mai frecventă dintre alopeciile minoritare și care a avut repercusiuni deosebite după ce s-a aflat că Jada Pinkett, soția lui Will Smith, a suferit de această afecțiune.

US Food and Drug Administration (FDA) tocmai a aprobat utilizarea baricitinibului ca tratament util și pentru alopecia areata. Baricitinib este un medicament care este utilizat din 2018 pentru bolile inflamatorii.

Acest medicament este comercializat de compania farmaceutică Lilly sub denumirea de Olumiant. Acesta a fost dezvoltat în principal pentru a trata artrita reumatoidă. De asemenea, este folosit pentru dermatită.

Acum, într-un studiu cu peste o mie de voluntari, s-a confirmat că, în cazurile de alopecie, baricitinib reușește o recuperare de până la 80% din păr.

Ce este Olumiant

Olumiant este primul tratament pentru alopecie care se prezintă sub formă de pilule și care acționează asupra întregului corp, mai degrabă decât asupra unei anumite zone. Acesta funcționează ca un inhibitor. El blochează activitatea unui număr de enzime responsabile de inflamație.

Acesta trebuie administrat în conformitate cu indicațiile medicale. Există unele efecte secundare posibile, cum ar fi dureri de cap, acnee și creșterea infecțiilor respiratorii.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies