Primul test de sarcină pe bază de salivă va fi lansat în Europa. Rezultate precise în câteva minute FOTO


Primul test rapid de depistare a sarcinii, bazat pe salivă, va fi lansat în Europa și pe alte piețe anul viitor. Testul a fost dezvoltat de un start-up din Israel, Salignostics, și promite rezultate precise în doar câteva minute.


Potrivit producătorilor, testul SaliStick este foarte simplu, se poate face la domiciliu și oferă rezultate precise în doar câteva minute.

Primul test de sarcină bazat pe salivă va fi lansat în 2023.

Testul poate fi utilizat încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Noul test va ajunge în farmaciile din Europa, Africa de Sud și Israel în primul trimestru al anului viitor.

"Produsul este foarte simplu, uşor de folosit şi oferă rezultate precise în doar câteva minute", au declarat reprezentanţii companiei Salignostics.

Ei spun că acesta este singurul test din lume pentru depistarea timpurie a sarcinii la domiciliu cu ajutorul salivei, în loc să folosească urina, aşa cum se întâmplă în cazul testelor tradiţionale. Noul test reuşeşte acest lucru prin depistarea în salivă a unui hormon de sarcină.

Rezultate precise

Potrivit datelor preliminare, testul are o sensibilitate de 95% şi o specificitate de 97%. Sensibilitatea arată cât de bine detectează testul o sarcină. Specificitatea se referă la cât de multe femei care nu sunt gravide sunt recunoscute ca atare de un test.

Foto Imago&Facebook

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies