Miracol medical! Doctorii i-au scos 156 de pietre de la rinichi - VIDEO



Minune medicală! Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Hubli, sudul Indiei, și-a șocat medicii. Acesta avea nu mai puțin de 156 de pietre la rinichi. Doctorii au reușit să-i scoată cu succes calculii renali. Operația a durat aproximativ trei ore.


Basavaraj Madiwalar a stabilit un record medical. Bărbatul din India s-a prezentat la spitalul Hyderabad cu dureri atroce de stomac. Medicii au descoperit imediat cauza: 156 de calculi renali. 

Pacientul susține că până să ajungă la spital cu dureri de stomac nu a avut alte simptome. Specialiștii au descoperit, de asemenea, că Madiwalar, profesor de meserie, avea un rinichi ectopic, organul fiind situat mai aproape de abdomen, mai degrabă decât în ​​poziția sa normală.

Chiar dacă nu a avut simptome de-a lungul timpului, doctorii sunt de părere că pietrele de la rinichi s-au format în doi-trei ani.

Ce sunt pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi, denumite medical litiază renală, sunt depozite mici şi dure care se formează în interiorul rinichilor, fiind constituite din minerale şi săruri acide. De regulă, dimensiunile pot varia de la câţiva milimetri în diametru până la mărimea unei pietre mici.

Pietrele la rinichi pot să rămână asimptomatice până când calculii renali încep să se mişte în interiorul rinichilor sau traversează uretra, canalul care face legătură între vezica urinară şi rinichi. De asemenea, există posibilitatea eliminării pietrelor la rinichi fără simptome evidente, atunci când calculul este foarte mic. În caz contrar, călătoriile pietrelor renale dau naştere mai multor semne şi simptome specifice.

Simptomele apariției pietrelor la rinichi

  • durerea intensă în partea de jos a spatelui,
  • durere vagă la nivelul abdomenului,
  • urinarea cu sânge - denumită medical hematurie,
  • urină de culoare roz, roșie, maronie,
  • greață,
  • vărsături,
  • febră,
  • frisoane,
  • urină cu aspect exterior tulbure,
  • urină urât mirositoare
  • dificultate la urinare.

Cum prevenim apariția pietrelor la rinichi

Apariția calculilor renali poate fi prevenită odată ce au fost identificate eficient cauzele. De regulă, prevenția include schimbări ale alimentației sau administrarea anumitor medicamente.

- Hidratare zilnică (2-3 litri de apă pe zi)

- Dietă echilibrată

O dietă echilibrată presupune un consum scăzut de alimente bogate în oxalat de calciu, precum rubarbă, spanac, cartofi dulci, nuci, ciocolată, sfeclă sau produse pe bază de soia. De asemenea, este recomandată reducerea cantității de sare și proteine din alimentație. Produsele cu conținut ridicat de sare pot fi brânzeturile, carnea congelată, sosurile, produsele de patiserie, covrigii și biscuiții sărați, semipreparatele, murăturile sau anumite condimente. Este indicată administrarea cu moderație a suplimentelor pe bază de calciu și a alimentelor bogate în calciu.

- Medicamente pentru pietre la rinichi

Anumite medicamente pot controla nivelul de minerale și săruri din urină și pot ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi. Medicamentele diferă în funcție de tipul de calculi renali și trebuie administrate numai la recomandarea medicului.

Captură YouTube

vezi emisiunile doctor de bine

Otita este parte din răceală, spun medicii. Cum se tratează și de ce nu ajută...
Zâmbet sănătos: Cum poți să îți protejezi dinții și gingiile în vârsta...
„Și dinții de lapte dor”. Când trebuie dus copilul la stomatolog și ce probleme...
Mihaela Bilic, despre cât de sănătoasă este pâinea integrală pentru adulți...
Testarea infecției HPV se poate face simplu, acasă. Cum poate fi prevenit cancerul...
Prima operație pe creier realizată prin pleoapă. Pacient tratat de epilepsie la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies