S-a aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii! Au fost afectați peste 1.000 de copii din 35 de țări


Experții britanici au aflat cauza valului de hepatită misterioasă la copii. Hepatita este o boală inflamatorie a ficatului și este întâlnită rareori la copiii sănătoși.


Izolarea din timpul pandemiei 

Investigațiile sugerează că doi viruși obișnuiți au revenit după ce s-a terminat izolarea din pandemie și au declanșat cazurile rare, dar foarte grave de hepatită. Oamenii de știință au exclus orice legătură cu coronavirusul sau cu vaccinurile anti-COVID.

Acest tip de hepatită să fi apărut la copiii mici pentru că nu au mai fost expuși la virușii care circulă în mod obișnuit în colectivitate, la grădiniță sau la școală. Copiii mici care și-au petrecut „etapele formative” sub restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, cum ar fi izolarea și purtarea măștii, nu au dezvoltat dezvoltat imunitate la aceste adenovirusuri.

Au fost afectați peste 1.000 de copii din 35 de țări

Se crede că au fost afectați peste 1.000 de copii - mulți dintre ei cu vârsta sub 5 ani - din 35 de țări. Mai mulți copii au avut nevoie de transplant de ficat care le-a salvat viața.

Unul dintre cercetători, profesorul Judith Breuer, expert în virologie, a declarat: "În timpul perioadei de izolare, când copiii nu se amestecau, nu își transmiteau viruși între ei. Ei nu își dezvoltau imunitatea la infecțiile comune pe care le-ar fi întâlnit în mod normal. Când restricțiile au fost ridicate, copiii au început să se amestece, virușii au început să circule liber - și brusc au fost expuși, cu această lipsă de imunitate anterioară, la o întreagă serie de noi infecții."

O epidemie de hepatită severă declanşată în rândul copiilor cu vârste mici a fost raportată iniţial în luna aprilie în Marea Britanie şi, de atunci, în alte câteva zeci de ţări. După descoperirea primelor 169 de cazuri, OMS a anunţat că virusurile obişnuite care provoacă hepatită virală acută - virusurile hepatitei A, B, C, D şi E - nu au fost detectate în niciunul dintre aceste cazuri.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies