Semne care arată că ai suferit un atac cerebral. Ce trebuie să faci imediat 


Se vorbește mult despre accidentele vasculare cerebrale, care pot fi atât de periculoase încât pot pune viața în pericol


Din păcate, atacurile cerebrale nu pot fi prevenite, dar ne putem îmbunătăți condițiile de sănătate pentru a reduce șansele de a le dezvolta.

Ce este un AVC minor?

După cum explică Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină a SUA, un atac ischemic tranzitoriu (AIT), numit și mini-atac cerebral, este momentul în care fluxul sanguin către o parte a creierului se oprește pentru o scurtă perioadă de timp.

După un mini-atac cerebral, blocajul se descompune rapid și se dizolvă de la sine și nu provoacă moartea țesutului cerebral.

Mini atacul cerebral poate fi un semnal de alarmă, deoarece aproximativ 1 din 3 persoane care au o astfel de problemă vor avea un accident vascular cerebral la un moment dat, iar jumătate vor avea un accident vascular cerebral în decurs de un an de la producerea unui AIT, astfel încât ar putea fi o oportunitate de a lua măsuri pentru a preveni unul, potrivit studiilor.

Semnele unui AVC minor

Aceste accidente vasculare cerebrale durează, de obicei, doar câteva minute și majoritatea simptomelor dispar într-o oră, însă, uneori, pot dura până la 24 de ore, dar pot să reapară mai târziu.

Slăbiciune bruscă a feței, fața capătă o expresie căzută, de obicei mai mult pe o parte decât pe cealaltă, ca și cum ar atârna. Unii pacienți explică faptul că au avut senzația de amorțeală.

Dificultăți în vorbire, vorbire greoaie sau neînțeleasă sau imposibilitatea de a înțelege ceva.

Pierderea vederii la unul sau la ambii ochi, sau vedere dublă.

Amețeli sau pierderea echilibrului sau a coordonării, uneori confundate cu amețeala sau cu un nivel scăzut de zahăr din sânge 

vezi emisiunile doctor de bine

Banane, prune uscate și pește gras. Așa apare buna dispoziție. Explicații, la...
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
Ne doare genunchiul, umărul ori cotul? Vorbim în acest caz de inflamația cronică....
Simptomele care indică un risc de tuberculoză. Doctorii atrag atenția că un diagnostic...
De ce trebuie să evităm carnea roșie în timpul unei infecții respiratorii. Explicațiile...
Motivul pentru care primăvara este anotimpul în care răcim ușor. De vină nu sunt...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies