Simptomul care arată că eşti infectat cu varianta Omicron. Se manifestă diferit faţă de precedentele tulpini 


Varianta Omicron este acum un nou pericol pentru întreaga lume. Experţii se tem de rapiditatea cu care această tulpină se răspândeşte, iar OMS şi Comisia Europeană au cerut tuturor statelor să ia măsuri pentru a limita răspândirea acestei tulpini. 


Rezultatele celui mai recent studiu, realizat de Sir John Bell, un important expert britanic în domeniul sănătăţii, a scos la iveală noi informaţii despre varianta Omicron, iar datele au arătat că aceasta se manisfetă diferit faţă de tulpinile precedente ale coronavirusului. 

Omicron a provocat îngrijorare la nivel mondial 

Noua variantă Omicron a provocat îngrijorare la nivel mondial în special din cauza faptului că se transmite foarte repede, dar are şi o rezistenţă mai mare la vaccinuri şi infecţii anterioare. 

Cum îți dai seama că ești infectat cu varianta Omicron?

Datele de până acum au arătat că varianta Omicron provoacă simptome mai puţin severe în comparaţie cu tulpinile anterioare, însă experţii atrag atenţia că nu sunt încă informaţiii suficiente pentru a spune clar cât de periculoasă este această tulpină. 

S-a descoperit însă că toţi pacienţii testaţi pozitiv cu Omicron au prezentat un simptom comun: durerea în gât. 

De asemenea, medicii au constatat că pacienţii cu Omicron prezintă un set diferit de simptome. Cel mai frecvent a fost durerea în gât, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.

„Simptomele pe care le au oamenii din cauza acestui virus particular sunt diferite faţă de variantele anterioare”, a declarat Sir John Bell, adăugând că nasul înfundat, durerile în gât, mialgia şi scaunele moi sunt simptomele la care trebuie să fim atenţi.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies