STUDIU: Ceapa roșie, benefică în lupta cu cancerul de sân și colon


Un studiu realizat de cercetătorii canadieni a scos la iveală proprietățile neștiute ale cepei roșii.

Sursă foto: Shutterstock

Ceapa este unul dintre cele mai iubite alimente, fiind consumat atât crud, cât și ca ingredient de bază pentru majoritatea felurilor de mâncare.

Fiecare soi de ceapă are anumite beneficii. Spre exemplu, ceapa galbenă este bună pentru tratarea răcelilor și în lupta cu infecțiile respiratorii, în timp ce ceapa verde conține substanţe benefice întărirea imunității și sănătății sistemului digestiv.

Acum, cercetătorii de la Universitatea din Guelph, Canada, au analizat tipurile de ceapă și au ajuns la concluzia că ceapa roșie are proprietăți anti-cancerigene, scrie The Healthy.

Ceapa roșie ajută organismul să ucidă celulele canceroase datorită culorii sale mai închise, care indifcă un nivel crescut de antocianină, un pigment care ajută la intărirea sistemului imunitar prin creșterea eficacității moleculei numită quercetină.  

Astfel, în timpul studiilor realizate, experții au putut constata eficiența consumului de ceapă roșie în special în lupta cu două tipuri de cancer – de sân și de colon.

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

Sânii se autopalpează în fiecare lună. Cancerul descoperit la timp este perfect...
„Doctor de Bine”. Emisiunea integrală din 24 octombrie
De ce ne este atât de greu să rezistăm plăcerii de a mânca ceva bun? Culmea,...
Stresul afectează memoria. Cum rezolvăm perioadele de stres și de anxietate
Ce trebuie să faci atunci când copilul tău vrea produse tip fast food? Interdicția...
Vrei să renunți la fumat? Psihologii susțin că nu voința este cheia

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies