Substanța care ar putea cauza creșterea cazurilor de cancer la sân


Noile studii au fost realizate de un grup de cercetători de la Fondation des Grangettes şi de la Centre d’Onco-Hematologie, în colaborare cu Universitatea din Oxford şi conduse de oamenii de ştiinţă elveţieni Andre-Pascal Sappino şi Stefano Mandriota.

Sursă foto: Shutterstock

Experții au ajuns la concluzia că deodorantele ar putea cauza apariția cancerului mamar, din pricina conținutului de aluminiu din aceste produse.

Noile studii au confirmat efectele toxice ale sărurilor de aluminiu prezente în deodorante şi potenţialul lor cancerigen asupra celulelor mamare.

Cercetările au fost realizate pe celule de hamster și au arătat că atunci când celulele acestor mamifere, inclusiv cele din glanda mamară, încorporează aluminiul atunci când sunt exspuse in vitro la săruri de aluminiu. La 24 de ore după expunere, celulele au dezvoltat o instabilitate genomică, specifică transformărilor maligne.

Potrivit datelor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2020 nu mai puțin de 7,8 milioane de femei fuseseră diagnosticate cu această afecțiune. Aproximativ jumătate din cazurile de cancer la sân se dezvoltă la femeile care nu au niciun factor de risc identificabil, în afară de sex (feminin) şi vârstă (peste 40 de ani).

Sursă foto: Shutterstock


Urmărește emisiunile tale preferate pe protvplus.ro:

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies