Sutienul pe care îl porți poate provoca cancer de sân?


Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer din lume este cancerul de sân, iar printre multele mituri care există în jurul acestei boli se numără și cel conform căruia "sutienul pe care îl porți îl poate provoca", dar ce este adevărat în acest caz?


Există multe teorii în lume care indică acest lucru, cum ar fi cea dezvoltată de Sydney Ross Singer și Soma Grismaijer în cartea lor Dressed to Kill, în care susțin că purtarea sutienului cu sârmă mai mult de 12 ore la rând a fost o cauză a apariției cancerului de sân.

Potrivit acestor teoreticieni, acest lucru se datorează faptului că, exercitând presiune, se presupune că acestea creează o restricție în sistemul limfatic, ceea ce face ca toxinele să se acumuleze în glandele mamare. Cu toate acestea, Societatea Americană de Cancer a negat în repetate rânduri că sutienul "provoacă" boala.

Cum rămâne cu lichidul din interiorul sutienelor chinezești?

În urmă cu câțiva ani, Tyrone Escoto, un tânăr îngrijorat de sănătatea iubitei sale, a decis să-i deschidă sutienele și a găsit înăuntru niște pungi ciudate, așa că a pornit să investigheze despre ce este vorba.

După ce a împărtășit imaginile cu lichidul suspect, cazul său a devenit viral. Apoi, Thanh Nien News, o publicatie de presă asiatic, a dezvăluit că aceste sutiene sunt produse în China fără niciun standard de calitate și, în unele cazuri, conțin o soluție de ulei derivat din petrol care conține hidrocarburi aromatice. În altele, este pur și simplu glicerină.

Este important să clarificăm că NU există nicio dovadă că pansamentele pentru sutien sunt un factor de risc pentru cancerul de sân, deși nu strică să evitați să le folosiți... nu-i așa?

În orice caz, cel mai bine este să avem grijă de hainele pe care le purtăm și de materialele care vin în contact cu zonele noastre cele mai delicate.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies