Triunghiul mortii, cea mai sensibilă parte a feței. De ce nu ar trebui niciodată să spargi coșurile care apar în această zonă 


Coșurile de pe față sunt foarte frecvente și, pentru mulți, și spargerea lor este la fel de obișnuită. Această practică este însă mult mai riscantă decât pare. Pe de o parte, ar putea duce la probleme de sănătate, iar pe de altă parte, apariția unui coș în zona cunoscută sub numele de "triunghiul morții" îți pune în pericol chiar și viața.


Triunghiul morții cuprinde linia dintre colțurile gurii care urcă până la nivelul ochilor (între sprâncene) deasupra nasului, așa cum îi spune și numele, formând un triunghi.

Aceasta este o zonă puternic vascularizată, adică cu foarte multe vase de sânge. Astfel, dacă un coș se infectează, se sparge și puroiul ajunge la creier sau la meninge, poate duce la infecție și, în cel mai rău caz, la moarte.  

Venele situate în această zonă nu au supape, așa că este relativ ușor pentru bacterii să se răspândească. Meningita, encefalita și problemele oculare ar putea fi consecința unui lucru la fel de "inofensiv" ca și spargerea unui coș.

Trebuie spus că este puțin probabil să se întâmple, dar ar fi bine să nu te mai joci cu coșurile acum și să încerci metode naturale, eficiente și inofensive pentru a scăpa fața de excesul de sebum și a face ca coșul să dispară mai repede.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies