Un bărbat cu HIV s-ar fi vindecat după ce a urmat un tratament pentru leucemie


Caz ciudat în California. Se pare că un bărbat care a fost diagnosticat cu HIV în anul 1980 s-ar fi vindecat după ce a primit un tratament pentru leucemie. Este al patrulea caz de acest gen, susțin medicii. 


Bărbatul în vârstă de 66 de ani a primit un transplant de măduvă osoasă pentru tratarea leucemiei de la un donator care era rezistent în mod natural la virus. Acesta a mărturisit că nu credea că se va mai vindeca niciodată, iar ceea ce s-a întâmplat este cu adevărat o minune. 

Bărbatul este cunoscut sub numele de pacientul "City of Hope", după numele spitalului în care a fost tratat în Duarte, California.

"Când am fost diagnosticat cu HIV în 1988, la fel ca mulți alții, am crezut că este o condamnare la moarte. Nu m-am gândit niciodată că voi trăi să văd ziua în care nu voi mai avea HIV".

Bărbatul dezvoltase leucemie 

Se pare că bărbatul primise tratamentul pentru că la vârsta de 63 de ani dezvoltase leucemie, un cancer al sângelui. Medicii au decis că are nevoie de un transplant de măduvă osoasă pentru a înlocui celulele canceroase din sângele său. Printr-o coincidență, donatorul era rezistent la HIV.

După acest tratament, medicii au fost și eu uimiți după ce au descoperit că nivelurile de HIV au devenit nedetectabile în organismul său. El se află acum în remisie de peste 17 luni, relatează BBC.

vezi emisiunile doctor de bine

Când nu reacționăm bine la un aliment avem intoleranță sau alergie? Despre acest...
Cum ne ajută laptele în lupta cu poluarea și cum ne protejează astfel și rinichii
Durerile articulare se pot trata prin microparticule, introduse în vasele de sânge
Malformațiile aparatului urinar în cazul copiilor – informații utile pentru părinți
Ce înseamnă un nivel ridicat de transaminaze în sânge și ce boli poate ascunde
Medicamentul minune pe care oricine trebuie să-l aibă în casă. Se ia imediat după...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies