Un medic din Gorj își consultă pacienții la lumina lanternei, din cauza facturilor la energie


Măsuri drastice pentru a reduce facturile de energie electrică. Șeful medicilor de familie din Gorj face de gardă la lumina lanternei pentru a economisi curent:  „Asta este situația în care am ajuns”.


Președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, doctorul Mihai Moisescu, este nevoit să recurgă la soluții neobișnuite din cauza facturilor la energie, folosind astfel veioze și chiar lanterne în cabinetul său de medicină din Motru.

Creșterea facturilor la energie a afectat serios bugetul de care dispune unitatea medicală. Pentru că încasările nu-i permit să plătească facturi de mii de lei este nevoit să micșoreze consumul de curent.

Astfel că, în perioadele cu gărzi consumul de electricitate în clădire și în afara clădirii pe timp de noapte a fost eliminat complet.

Pentru cabinet a fost păstrată o veioză cu un bec cu led. De asemenea, iluminatul la exteriorul imobilului a fost oprit. 

„Nu avem alte soluții, când ne trezim cu facturi de sute și de mii de lei. Pentru perioadele cu gărzi închidem toate luminile și am o veioză mică. Am pus un bec cu led, economic. Consumă foarte puțin.

Pentru iluminatul exterior am oprit tot, de asemenea, și am cumpărat o lanternă pe care o folosesc atunci când este nevoie. Asta este situația în care am ajuns. Nu prea avem de ales, pentru că atunci când îți vine factura o plătești și nu mai comentezi, că altfel te trezești că ești debranșat.

O ducem greu mai ales că majoritatea medicilor de familie au salariul minim pe economie pe cartea de muncă și nu își permit să iasă la pensie”, a declarat Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj pentru Gazeta de Sud.

Foto Imago

vezi emisiunile doctor de bine

Cum apare insuficiența cardiacă și ce trebuie să facem pentru a ne feri de complicații
Excesul de zahăr din sânge scade elasticitatea vaselor de sânge și le face să...
Ficatul produce HDL colesterol, dar și intestinul subțire. Cum facem să ne fie...
Prea mult zahăr în sânge face ca în fluxul sanguin să existe o așa numită stare...
Ce înseamnă bogăția alimentară pentru organism. Medicii ne explică la ce riscuri...
Ce înseamnă să mâncăm sănătos. Miturile despre grăsimi și dulciuri, demontate

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies