Va deveni doza booster necesară în fiecare iarnă? Ce spune medicul Adrian Marinescu 


Medicul Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balş", a venit cu noi explicații despre doza booster și a dezvăluit dacă aceasta va fi necesară în fiecare iarnă de acum înainte. 


Multe țări se confruntă deja cu al cincilea val al pandemiei și îndeamnă populația să se vaccineze cât mai repede și cu cea de-a trei doză de vaccin. Specialiștii se așteaptă să vină și în România al cincilea val, însă speră ca de această dată să fie mai puține infecții ținând cont de faptul că s-au vaccinat mai mulți români. 

Medicul Adrian Marinescu a explicat în ce condiții ar putea deveni vaccinarea împotriva COVID-19 una anuală, la fel ca în cazul gripei. 

„Ar putea fi o variantă cel puţin pentru următoarea perioadă. Oricum, trebuie să aducem aminte că familia de coronavirus este mare şi dintotdeauna conviețuiește cu noi. SARS-CoV-2 este doar un membru din această familie. Până la urmă, dacă reușim să fim în acel punct de conviețuire cu virusul şi viaţa noastră să se desfășoare normal şi pentru acest lucru ne trebuie un vaccin ca să ne asigure protecţia este ceva ce noi toţi ne-am dori", a spus medicul Adrian Marinescu.

De asemenea, medicul a precizat că în momentul de față nu se poate spune cu certitudine dacă va fi nevoie de o vaccinare anuală împotriva COVID-19 și că totul va depinde de situația epidemiologică cu care se va confrunta România. 

„Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut. Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare", a mai spus medicul Adrian Marinescu. 

Sursa foto: romaniatv.net

vezi emisiunile doctor de bine

De ce tind românii să exagereze cu mâncarea și cumpărăturile de sărbători
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 28 noiembrie 2021
Patru principii alimentare care înseamnă, de fapt, o alimentație sănătoasă
Cum păcălește SARS-CoV-2 sistemul imunitar în lipsa vaccinării și ce se întâmplă...
Cât de des este necesară o vaccinare anti-pneumococică. Infecția poate fi mai...
Substanțele nutritive prezente în mâncare care ne pot influența dispoziția

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies