Vaccinarea împotriva Covid ar putea fi anuală! Anunţul făcut de directorul Pfizer 


Vaccinarea împotriva Covid ar putea să se facă anual, a anunţat şeful companiei Pfizer. Medicul Albert Bourla este de părere ca imunizarea anuală ar fi necesară pentru a menține un „nivel foarte ridicat de protecție”. 


Marea Britanie s-a pregătit deja în acest sens şi a comandat 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer și Moderna. Vaccinurile urmează să fie livrate în următorii doi ani, 2022 și 2023.

De asemenea, aceste oferte includ şi faptul că vor avea acces la vaccinuri modificate, în cazul în care vor apărea variante viitoare mutante, precum Omicron, a spus Departamentul de Sănătate de la Londra.

Pfizer are deja vaccinuri actualizate 

Dr. Albert Bourla a precizat că Pfizer are deja vaccinuri actualizate, ca răspuns la variantele Beta, identificate pentru prima dată în Africa de Sud, și Delta, identificate pentru prima dată în India, dar că acestea nu au fost necesare.

Totodată, reprezentantul Pfizer a anunţat că acum se lucrează la un vaccin actualizat pentru varianta Omicron. Acesta ar putea fi gata în 100 de zile. 

Şeful Pfizer a atras atenţia că vaccinurile sunt singurele care au dus la salvarea a milioane de vieţi în perioada pandemiei, iar fără ele „structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”. 

Pastila anti-COVID-19, eficientă şi pentru varianta Omicron 

Medicul Albert Bourla a declarat că pastila anti-COVID-19 creată de Pfizer este eficientă şi împotriva variantei Omicron, apărută în Africa de Sud. 

„Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron”, a spus Albert Bourla la CNBC.

„Dar lucrăm la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la acest tratament”, a adăugat el, potrivit Business Insider.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum funcționează PET CT, cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic
Cum să fac să fiu mai fericit? Psihologii spun că este o întrebare greșită
Vaccinarea anti-pneumococică și rolul ei esențial în lupta cu boala COVID-19
Cum rezolvăm petele pigmentare? Ce spune dr. Andreea Merticariu, medic primar dermatolog
Ce este chirurgia orală într-o singură etapă și ce beneficii are
Malnutriția înseamnă și mâncare de proastă calitate. Ce efecte negative are...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies