Varianta actualizată a vaccinului anti-COVID, disponibilă în România. Alexandra Rafila nu se poate vaccina deocamdată 


Ministrul Sănătăţii anunţă că varianta actualizată a vaccinului anti-COVID va fi disponibilă în România de săptămâna viitoare. Românii se pot vaccina cu noua formulă pentru prima doza, dar şi pentru rapel. Inocularea se face la medicul de familie.


Pentru cei care nu sunt înscriși se vor organiza centre de vaccinare în spitale.

”Nu mă îngrijorează în mod deosebit, numărul de cazuri de COVID-19 este limitat. E greu să eviţi de multe ori o astfel de infecţie, decât dacă respecţi unele măsuri, vaccinarea fiind una dintre ele. 

Noul vaccin ajunge în România

Vă dau o informaţie în premieră, de săptămâna viitoare, cine doreşte să înceapă vaccinarea, de la prima doză, poate să o facă cu noul vaccin. Românii se pot vaccina cu noua formulă pentru prima doza, dar şi pentru rapel. La medicul de familie. Toţi medicii de familie au acces la vaccin, trebuie doar să îl solicite la Direcţia de Sănătate Publică. Pentru cei care nu au medic de familie, se vor organiza centre de vaccinare în spitale”, a declarat Rafila.

Rafila a fost recent infectat cu SARS-CoV-2

Alexandru Rafila nu se va vaccina deocamdată cu noul ser, deoarece a avut COVID de Crăciun şi trebuie să aştepte 120 de zile.

”Eu am încercat să fac lucrul acesta, dar de Crăciun am fost infectat, am avut Covid. Există o perioadă de 120 de zile de la momentul la care treci prin boală şi nu poţi să te vaccinezi cu o doză suplimentară. Este o decizie pe care o voi lua după ce trec cele 120 de zile”, a precizat Alexandru Rafila.

Foto FACEBOOK

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies