Varianta Omicron a ajuns în China prin coletele trimise din străinătate? Toată corespondenţa este acum dezinfectată sistematic 


Presa din China susţine că varianta Omicron a ajuns în ţară prin coletele trimise din străinătate, în special din SUA şi Canada. 


Cele mai multe cazuri noi detectate în Beijing s-ar datora acestor colete primite din străinătate. O parte a Capitalei a fost închisădupa ce China a detectat trei cazuri noi de COVID-19, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă care sunt organizate de Beijing.

Deşi oamenii de ştiinţă au declarat că virusul răspândeşte prin aer, atunci când oamenii infectaţo respiră, vorbesc, tuşesc sau strănută, China susţine că pericolul infectării apare şi prin contactul cu coletele trimise prin poştă, deşi au fost descoperite cantităţi reduse ale virusului pe aceste obiecte. Cu toate acestea, autorităţile chineze au decis să sporească testarea alimentelor înghețate și a altor obiecte de proveniență străină.

De asemenea, Poşta chineză a cerut angajaţilor să dezinfecteze cât mai bine corespondenţa sosită din străinătate.

Primul caz de infectare cu Omicron a fost înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute în Beijing. Persoana infectată primise o scrisoare din Canada, iar pe colet au fost găsite urme ale virusului. 

De asemenea, o o persoană din orașul Shenzen în sudul țării a fost depistată tot cu Omicron şi primise un colet din America de Nord. Cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi reducă comenzile „din ţări şi regiuni cu risc crescut de COVID-19”, a anunţat Poşta chineză într-un comunicat.

Sursa foto: shutterstock.com 

vezi emisiunile doctor de bine

Cum se citeşte în mod corect termenul de valabilitate al produselor alimentare
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 15 mai 2022
Doctor de bine | Care este rolul carbohidraților în alimentație și cine sunt considerați...
Ce tratament necesită alergia la ambrozie. Picăturile de nas nu sunt o soluție
Doctor de bine | Cum le spunem adolescenților că nu este indicat să fumeze la vârste...
Legătura nebănuită dintre gustul mâncării și obezitate. Un studiu pe șoricei...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies