Verile caniculare ar putea duce la o explozie de cancere de piele. Avertismentul medicilor 


Medicii din întreaga lume trag un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește efectele pe care le vor avea verile caniculare asupra sănătății. Specialiștii în dermatologie avertizează că temperaruturile foarte ridicate ar putea duce la o explozie de cancere de piele. 


„În calitate de medic care tratează pacienţi cu melanom, sunt cu siguranţă îngrijorată de faptul că o tendinţă susţinută de veri mai călduroase va duce la mai multe cazuri de melanom şi la mai multe decese din cauza melanomului”, a declarat Sarah Danson, profesor de oncologie medicală la Universitatea din Sheffield. 

De asemenea, Julia Newton-Bishop, un cercetător ştiinţific clinician care conduce grupul de cercetare a melanomului de la Universitatea din Leeds, atrage și ea atenția asupra efectelor devastatoare ale caniculei asupra pielii. 

„Melanomul este cauzat, în esenţă, de arsurile solare, iar această vreme este atât de extremă încât mă îngrijorează faptul că arsurile solare vor creşte şi, mai târziu, şi incidenţa melanomului”, a declarat Julia Newton-Bishop.

vezi emisiunile doctor de bine

Cum detectăm stresul cronic și care sunt soluțiile
Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient
Ce este „gândirea catastrofică” și cum învățăm să o gestionăm
Doctor de bine. Emisiunea integrală din 02 octombrie 2022
Cum putem prepara cartoful fără să aducă la pachet kilograme nedorite
Povestea electricității în organismul uman. Legătura dintre organele vitale și...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies