Verile caniculare ar putea duce la o explozie de cancere de piele. Avertismentul medicilor 


Medicii din întreaga lume trag un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește efectele pe care le vor avea verile caniculare asupra sănătății. Specialiștii în dermatologie avertizează că temperaruturile foarte ridicate ar putea duce la o explozie de cancere de piele. 


„În calitate de medic care tratează pacienţi cu melanom, sunt cu siguranţă îngrijorată de faptul că o tendinţă susţinută de veri mai călduroase va duce la mai multe cazuri de melanom şi la mai multe decese din cauza melanomului”, a declarat Sarah Danson, profesor de oncologie medicală la Universitatea din Sheffield. 

De asemenea, Julia Newton-Bishop, un cercetător ştiinţific clinician care conduce grupul de cercetare a melanomului de la Universitatea din Leeds, atrage și ea atenția asupra efectelor devastatoare ale caniculei asupra pielii. 

„Melanomul este cauzat, în esenţă, de arsurile solare, iar această vreme este atât de extremă încât mă îngrijorează faptul că arsurile solare vor creşte şi, mai târziu, şi incidenţa melanomului”, a declarat Julia Newton-Bishop.

vezi emisiunile doctor de bine

Ce afecțiuni pot exista atunci când copilul nu poate respira pe nas. Explicațiile...
Mâncatul în cantități mari seara, un comportament de dependență. Cum apare,...
Atero-scleroză și principalul factor care o produce. Explicațiile medicilor
De ce unii răcesc mai des și fac forme mai grave de boală? Vezi explicațiile medicului
Anomalii de orgine funcțională. Ce sunt și cum trebuie monitorizate în cazul bebelușilor
Când începe și cum se face prevenția parodontozei. Netratată, ajunge până la...

Urmărește-ne pe

Modifică setările cookies